Hjälp utvecklingen av webbplatsen och dela artikeln med vänner!

Den bästa polska skidskytten Monika Hojnisz-Staręga (29) avslutade för-OS med två guldmedaljer i det polska mästerskapet. På sträckan i Duszniki-Zdrój triumferade hon på långloppet på 12,5 km och i spurten på 7,5 km. Hon dök inte upp i söndagsloppet från samstarten (även 12,5 km).

I sprintloppet gick Hojnisz om Anna Mąka med 27 sekunder och Joanna Jakieła med 47 sekunder. De har alla missat 10 skott hittills. Den katastrofala skyttestilen upprätthölls dock av skidskytten nr 2 i Polen, Kamila Żuk. Hon missade fem gånger till, precis som dagen innan i längden. Den här gången innebar det dock en "låda" i vartannat skott. Kamila avslutade tävlingen på 6:e plats.

I frånvaro av Hojnisz och Żuk vann Anna Mąka (BKS WP Kościelisko) den gemensamma starten.

För Monika Hojnisz slutar ytterligare en säsong utan en plats på pallen i händelse av högsta rang. Toppen av hennes prestationer i världscuptävlingarna är 6:e ​​plats i jaktloppet i Oberhof (januari i år), och i världsmästerskapen - 6:e plats i stafettloppet. Även om invånaren i Chorzów vann guldmedaljen vid EM i sprint, har denna tävling en sekundär roll.

Herrsprinten vanns av Andrzej Nędza-Kubiniec med 12 sekunder före junior-VM-medaljören Jan Guńka. Den enda medaljen, guldmedaljen, togs i det nationella mästerskapet av den teoretiskt bästa polske skidskytten, Grzegorz Guzik. Han vann loppet från den gemensamma starten på 15 km trots fyra missade skott den 20:e